sep 27, 2014
1537 Views
Komentáre vypnuté na Mercedes šokoval Hamiltona príkazom pustiť pred seba Rosberga
0 0

Mercedes šokoval Hamiltona príkazom pustiť pred seba Rosberga

Written by

Počas poslednej koncojúlovej Veľkej cene Maďarska zažil britský jazdec Lewis Hamilton malé prekvapenie, keď dostal z Mercedesu povel pustiť pred seba svojho tímového kolegu Nica Rosberga. Avšak Hamilton, ktorý sa prepracoval na tretie miesto, sa riadil inou stratégiou: “Nebudem kvôli Nicovi spomaľovať. Ak sa dostane do dostatočnej vzdialenosti na predbehnutie, kľudne ma môže predbehnúť.”

Rosberg sa zdržiaval v Hamiltonom závese po dobu ôsmych kôl predtým, než sa 14 kôl pred cieľom zastavil v depe. Nemecký pilot, ktorý odštartoval preteky z pole position, sa v tom momente nachádzal o priečku nižšie pod Hamiltonom na štvrtom mieste. A práve vtedy Hamilton obdržal spomínaný rozkaz.

“Ostal som veľmi prekvapený, že po mne tím vyžadoval takú vec. Rosberg sa ku mne nedostal dostatočne blízko aby ma mohol predbehnúť, a ja som kvôli tomu nehodlal spomaliť, lebo by som stratil čas na Ricciarda a Alonsa,” nechal sa počuť Hamilton.

Hamilton po pretekoch zmenšil stratu na priebežne vedúceho Rosberga na 11 bodov. Podobná situácia sa odohrala aj minulý rok na Veľkej cene Nemecka, i keď v opačnom prevedení. Vtedy Hamilton po tíme požadoval prikázať Rosbergovi, aby pred seba pustil svojho kolegu, ktorý tak aj učinil. Rozdielom však bolo Hamiltonove finálne umiestnenie o päť priečok nad Rosbergom. Hamilton navyše odôvodňuje svoje rozhodnutie tým, že obaja jazdci sa riadili inými stratégiami, a aj práve preto sa Brit rozhodol konať vo svoj prospech namiesto prospechu celého tímu.

“Neštartoval som z predných priečok, ale z depa. Hovoril som si preto, že už nemôžem riskovať stratiť nič viac. Už aj tak som prišiel o veľa. V Maďarsku to bolo teda o bojovaní o každý bod. Snažil som sa najviac, ako som mohol a necítil som sa byť povinný pomôcť,” dodal Hamilton.

 

 

 

 

 

 

Brit predviedol na posledných dvoch Veľkých cenách veľmi dobrý výkon, keď kvôli technickým poruchám odštartoval zo zadných priečok. I napriek značnej nevýhode sa Hamilton umiestnil dvakrát na tretej priečke.

Na všetkých jazdcov teraz čaká takmer mesačná pauza, počas ktorej si môžu trochu oddýchnuť a pripraviť sa na nasledujúcu Veľkú cenu Belgicka začínajúcu 22. augusta. Rebríčku jazdcov momentálne kraľuje spomínaný Nico Rosberg, tesne prenasledovaný Lewisom Hamiltonom s jedenásťbodovou stratou. Najlepšiu trojku uzatvára Daniel Ricciardo z tímu Red Bull. Aktuálne výsledky nie príliš vyhovujú štvornásobnému majstrovi sveta Sebastianovi Vetellovi. Ten sa nachádza výrazne nižšie na neatraktívnom šiestom mieste. Zbytok sezóny má pre jazdcov ešte pripravených osem Veľkých cien. Bude teda zaujímavé pozorovať, či sa Hamiltonovi podarí stiahnuť náskok na Rosberga a dokončiť tak napínavú sezónu na vrchole. Aktuálny rebríček je môžné sledovať tu.

 

 

Article Categories:
Ostatné · Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title