okt 5, 2014
1678 Views
Komentáre vypnuté na Demba Ba zmaril výhru Tottenhamu nad Besiktasom len minútu pred koncom
0 0

Demba Ba zmaril výhru Tottenhamu nad Besiktasom len minútu pred koncom

Written by

Štvrtkový zápas Európskej ligy medzi Tottenhamom a Besiktasom odohraný na trávniku anglického tímu musel byť pre fanúšikov hostí frustrujúci. Doteraz ostáva záhadou, ako sa Tottenhamu podarilo viesť až do poslednej minúty. Domáci tím si nakoniec odniesol zo zápasu po hrubej chybe vyúsťujúcej v penalte iba jeden bod, avšak aj remíza bola podľa trénera Besiktasu, Slavena Bilica, nespravodlivá.

Besiktas pozdržal Demba Ba pri spomínanej penalte v 89. minúte stretnutia a ako-tak umožnil hosťom si uľaviť. Hra Tottenhamu bola zväčša definovaná skvelým výkonom Harryho Kanea, strelca prvého gólu, a výbornými zákrokmi brankára Huha Llorisa. Dobrá práca Besiktasu aj napriek snahe stroskotala hlavne na brankárovi a hostí mohlo od zlosti z neúspechu aj roztrthnúť.

“Nechcem znieť namyslene, ale každý tím, ktorý sem príde a odnesie si jeden bod, si myslí, že je to dobrý výsledok. My sme však hrali výborne a jediná vec, s ktorou nie som spokojný je práve výsledok. Boli sme fakt dobrí, cez polčas som im povedal nech pokračujú v nahrávkach, a že raz to musí prísť,” povedal sklamane Bilic.

Besiktas sa pri útoku spoliehal na ostrieľané strelecké duo Demba Ba a Olcay Sahan. Dvojica si počas celého zápasu doberala obranu Tottenhamu a ich snahu vždy zastavovali až reflexy gólmana. Na druhej strane, tréner Tottenhamu, Mauricio Pochettino, musel mať pred zápasom iný pocit. Jeho traja hlavní útočníci Harry Kane, Roberto Soldado and Emmanuel Adebayo nastrieľali v 17 zápasoch iba šesť gólov a ak by táto štatistika nebola zarážajúca, neadekvátnosť ich streleckých snáh sa o to určite postarala.

 

 

 

 

 

 

 

Úvodné minúty nasvedčovali tomu, čo sa dalo predpokladať – útok Besiktasu bol vykonávaný s precíz
nosťou a často ohrozoval bránku domácich. Tottenham sa v porovnaní s hosťami dopúšťal iba nebezpečných výpadov, no i napriek tomu to bol práve on, kto sa tešil z nečakaného úspechu. V 27. minúte Kane vypálil loptu do spodného rohu a Tottenham viedol 1:0. Od toho momentu trvalo hosťom jednu hodinu, čím sa dočkali vyrovnávajúceho gólu.

Gólman Tottenhamu sa počas zápasu vyznamenal niekoľkými skvelými zásahmi a skutočne vyzeral byť neporaziteľný. I tréner hostí poznamenal:

“Nepotreboval som dnešný zápas k tomu, aby som videl jeho kvality. Je výborný, jeden z najlepších brankárov.”

Výsledky Besiktasu v skupine C aktuálne pasujú tím na druhé miesto s dvoma bodmi. Ďalší zápas má turecký tím na programe až 23. októbra proti Partizanu Belahrad, zatiaľ čo Tottenham sa v rovnaký deň stretne s tímom Asteras Tripolis.

Article Categories:
Obrázky

Comments are closed.

Menu Title