dec 16, 2015
1689 Views
Komentáre vypnuté na Leicester zdolal Chelsea a opäť je prvý
0 0

Leicester zdolal Chelsea a opäť je prvý

Written by

Ak niekto potreboval dôkaz, že súčasná sezóna Premier League nebude nudnou bitkou klasických adeptov na víťazstvo ako Manchester United, City, Arsenal, Chelsea a Tottenham, tak sa dočkal. Dokázal to okrem iného aj pondelkový zápas Leicesteru proti Chelsea, v ktorom úradujúci majster podľahol súperovi 1:2 a ocitol sa iba bod nad zostupujúcou zónou.

Nepravdepodobný šampión

Na druhej strane je Leicester – na začiatku sezóny iba veľmi nepravdepodobný adept na víťazstvo ligového titulu (stávkové kancelárie vrátane bet365 mu pridelili kurz okolo 2000:1) – dokazujúci, že na dobré výsledky nie je treba mať v zostave plno nablýskaných mien a hviezdneho trénera. Tím v tejto sezóne zažíva nevídaný prevrat a konzistentne podáva lepšie výsledky ako ktorýkoľvek iný tím na vrchu tabuľky.

fotball

Leicesteru sa znovu podarilo predviesť očakávaný výkon aj proti úradujúcemu majstrovi Chelsea. To sa síce nedá považovať za príliš náročnú úlohu, najmä keď Chelsea prehrala päť z posledných zápasov ligy, ale to aj tak poteší. Tím nečakal na kroky súpera a prevzal iniciatívu nad smerom zápasu hneď od samého začiatku. Výsledkom tejto stratégie bol strelený gól po pol hodiny odohraného času (z kopačky Jamieho Vardyho).

Leicester si udržal jednogólové vedenie po celú dobu prvého polčasu a v tom druhom ho dokonca hneď aj navýšil po úspešnej strele Riyada Mahreza. Chelsea v tom momente hanblivo prehrávala 0:2. Nebyť streleného gólu v 77. minúte, tím Joseho Mourinha by odišiel zo zápasu s úplne prázdnym kontom a kontaktným gólom aspoň získal akú takú nádej. V konečnom dôsledku to ale nebolo nič platné. Chelsea nezískala ani jediný bod a ocitla sa na 16. mieste, nebezpečne blízko od zostupujúcej zóny a spodku tabuľky.

Na výkone Leicesteru ani nebolo poznať, že tím stratil počas zápasu jedného z kľúčových hráčov kvôli zraneniam harmstringu. Náhrada Dannyho Drinkwatera, Andy King, zapadol do rozohranej zostavy na výbornú a podával rovnako výborný výkon.

Temné časy Joseho Mourinha

Nedávno ospevovaný, špeciálny Jose Mourinho sa v priebehu pár mesiacov stál o niečo menej špeciálnejší. Výkon jeho tímu sa nepochopiteľne prepadol a vedenie tímu vyžaduje vysvetlenie. Zlé vzťahy s hráčmi? Chybná stratégia? Nech už je odpoveď hocijaká, Jose Mourinho musí nájsť recept na zlú situáciu skôr ako neskôr, inak mu bude hroziť predčasný odchod z tímu.

Situácia v lige je v tejto sezóne naozaj vzrušujúca a na rozdiel od veľmi predvídateľnej La Ligy sa len s ťažkosťou dá povedať, kto si z tohto chaosu odnesie ligové víťazstvo. Leicester by si to určite zaslúžil. Možnože sa ním znovu stane Manchester United, ktorý sa pomaly vracia do pôvodnej formy. V každom prípade, sledujme vývoj Premier League aj naďalej a nechajme sa prekvapiť.

 

 

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title