apr 28, 2016
1595 Views
Komentáre vypnuté na Ako na bylinky
0 0

Ako na bylinky

Written by

Aj vy ste zástancami všetkého prírodného, prírodná kozmetika, prírodné jedlo bez éčok, prírodné bylinkové čaje. To všetko má samozrejme svoje výhody. Veď o nič iné neusilujeme natoľko ako o naše zdravie. A ak nás zmohne choroba, snažíme sa nájsť akúkoľvek alternatívu k dnešnej modernej medicíne, ktorá by aspoň čiastočne fungovala. Laicky a jednoducho povedané, snažíme sa vrátiť k prírode ako sa len dá.

A nič nie je lepšie pre náš organizmus ako dobré bylinky, ktoré sú poctivo nazbierané niekde na lúke a doma spracované. Je to pracné, to samozrejme a je dosť možné, že mnohí z nás väčšinu byliniek ani nepozná. Práve preto je nevyhnutné znovu osviežiť pamäť našim starým mamám a poprosiť ich o výklad a náučnú “prednášku” o tom, ktoré bylinky na čo slúžia, ktorému orgánu napomáhajú a s čím nám dokážu celkovo vypomôcť.

Určite nezaškodí, aby ste si kúpili aj Herbár, v ktorom nájdete nie len dôkladný opis byliniek ale aj obrázky pre lepšie hľadanie v prírode. Určite začnite zbieraním tým najznámejších ako sú púpava či materina dúška. Púpavu asi naozaj nie je treba nikomu predstavovať, je žltá a rastie prakticky kdekoľvek. Určite, a to platí pri akejkoľvek bylinke, ju nezbierajte pri ceste. Dokonca by som odporúčala vyraziť na zber bylín niekam mimo mesta, aby boli pozbierané bylinky viac menej čisté, aby neobsahovali toľko škodlivých látok, ktoré sa bežne dajú v meste nájsť. Materina dúška je tiež jedna z rastlín, ktoré netreba až tak predstavovať, je to malý kvietok fialovej farby s prenikavou vôňou trochu mätového charakteru.

Poznať, zbierať a sušiť bylinky je celá veda a naozaj sa dokážete veľa naučiť. Možno stačí ak si v tomto uponáhľanom svete plnom virtuálnej reality nájdete a doprajete hobby vo forme takejto krásnej a prospešnej činnosti, ktorá vám prinesie mnoho pekných večerov a zdravia.

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title