nov 7, 2016
2099 Views
Komentáre vypnuté na Obrúčky na celý život: Ako ich vybrať?
0 0

Obrúčky na celý život: Ako ich vybrať?

Written by

Každý to máme trochu inak. Niekto má o svojich obrúčkach celkom jasnú predstavu a už len hľadá, kde by svoje vysnívané prstene našiel, prípadne si ich nechá zhotoviť na mieru. A iní ani len netušia, aké by ich svadobné obrúčky mali byť. Je lepšie biele či žlté zlato? Zvoliť prsteň s kamienkom alebo radšej bez? Toto všetko sú podstatné otázky, na ktoré si je dobré odpovedať prv, ako sa vyberiete na nákupy. Obrúčky sú totiž na celý život…

Obrúčku robí obrúčkou aj toto…        

Svadobné obrúčky sú šperky, ktoré len tak z prsta nezložíte. Sú predsa symbolom lásky manželov, dôkazom, že ste vydaté/ženatí a tiež pripomienkou, že niekde je niekto, kto nosí na svojom prstenníku takmer totožný prsteň a myslí na Vás, ako aj Vy na neho.

Preto je nevyhnutné, aby ste si pred kúpou obrúčok zvážili niekoľko nasledujúcich faktorov.

Praktickosť verzus exkluzivita obrúčok

Obrúčka je prsteň na denné nosenie, to znamená, že ju máte na svojej ruke aj v práci, počas dovolenky, neraz s ňou aj umývate riad, spíte s ňou a prakticky si ju ani z prsta neskladáte. To sú dosť pádne argumenty na to, aby ste pri jej kúpe zvažovali, ako sa Vám bude daná obrúčka nosiť. Ideálna je taká, na ktorú doslova zabudnete a nebudete ju na ruke ani cítiť. Všetko, čo by Vám naopak malo prekážať, najmä prezdobené prstene s kameňmi, ktorými poľahky niečo zatiahnete, príliš praktické nie sú. Na prvý pohľad síce vyzerajú nádherne, ale ruku na srdce, nebola by predsa len lepšia jednoduchšia obrúčka s mäkkými, klasickými zaokrúhlenými tvarmi?

Tvar Vašej ruky, typ prsteňa

Veľkosť a tvar ruky je ďalším dôležitým faktorom, ktorý ovplyvní to, či ju prsteň skrášli, alebo naopak upozorní na všetky jej nedostatky. Vo všeobecnosti platí, že výrazné obrúčky sa hodia skôr štíhlym, pekne tvarovaným rukám, kým pre menšie ruky s plnšími prstami sú ideálnejšie jemné a úzke prstene.

Zafarbenie obrúčky

255290730gTu platí, že šperky zo žltého či ružového zlata pristanú viac teplému typu pokožky, zatiaľ čo studený typ pokožky skvelo vyzdvihnú prstene v bielom zlate či z platiny. V prípade, že ste so snúbencom/snúbenicou rozdielne typy, nič to. Dnes už nie je ničím výnimočným, ak je každá obrúčka v inom zlatom tóne.

Rozpočet na kúpu svadobných prsteňov

Na záver prichádza najzložitejšia otázka. Keď už viete, čo Vám pristane aj čo chcete, musíte si to všetko pekne krásne spočítať. Koľko peňazí ste si na kúpu obrúčok vyhradili? Rozpočet nepustí, a tak sa zbytočne nezahľaďte do drahej obrúčky s obrovským diamantom, na ktorú bohužiaľ nemáte. Ak trváte na drahom kamienku, no disponujete len limitovanou sumou peňazí, možno by bolo dobré vyberať prsteň so zirkónom či drobným briliantom. Nejde predsa o veľkosť kameňa či?

Ak aj trochu áno, nevešajte hlavy. To, že si momentálne nemôžete dovoliť prstene, po akých túžite, ešte neznamená, že ich nikdy nebudete mať. Aj časom sa dá do obrúčok vsadiť kameň alebo si dáte niečo dodatočne vygravírovať. Až to dovolí Váš rodinný rozpočet, tak prečo nie? Briliant na prsteni je jednoducho briliant.

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title