dec 25, 2017
1592 Views
Komentáre vypnuté na Snehové reťaze
0 0

Snehové reťaze

Written by

Obdobie snehu a ľadu sa nám znovu priblížilo. Minuloročná nevyspytateľnosť počasia potrápila snáď všetkých vodičov, preto či už ste z južných okresov Slovenska alebo praví “severania” spod Tatier, dobrá výbava snehovými reťazami v kufri auta by mala byť samozrejmosťou. Túto sezónu je na trhu viacero noviniek, ktoré uľahčia jazdu na zasnežených cestách skúseným vodičom, ale aj začiatočníkom, ktorí ešte len zbierajú prvé skúsenosti.

Montáž snehových reťazí – hračka či tvrdý oriešok?

Zimné pneumatiky nám už dnes okrem zdravého rozumu prikazuje aj zákon. No podmienky na cestách môžu byť tak náročné, že sa s nimi ani ony dostatočne nepopasujú. Aj keď v kufri auta nosíte snehové reťaze, ich montáž môže byť problémom – hlavne aj sa o ňu pokúšate po prvý krát, vo fujavici, v tme alebo na krajnici niekde na Donovaloch. Na trh prichádzajú rýchloupínacie snehové reťaze značky Modula, ktoré tento problém vyriešia. Ich telo je vyrobené zo 7mm vrstvy polyuretánu s prímesou vysoko-odolného aramidu, hroty sú z nerezu. Montáž je rýchla a komfortná, navyše sa samovoľne vycentruje a tým chráni okolité mechanické časti vozidla a hliníkové disky. Sú vhodné až na 600 druhov pneumatík, pre všetky druhy motorových vozidiel, no predovšetkým pre autá s nízkymi podbehmi. Aj napriek ich všestrannosti však odporúčame ich kúpu konzultovať s predajcom, ktorý je špecialista na snehové reťaze a produkty má k dispozícii skladom – keďže zima je už predo dvermi.

Obujte autu ponožky!

Ak snehové reťaze nie sú k dispozícii alebo ste nestihli prezuť a prekvapili vás zasnežené vozovky, pribaľte si na cestu “ponožky pre auto” Autosock. Ide o plnohodnotnú náhradu reťazí vyrobenú z textilného materiálu, ktorý sa vyznačuje vysokou priľnavosťou k vozovke. Autosock sú finančne dostupné návleky, ktoré jednoducho “obujete” na kolesá. Jazda s nimi je tichá a bez vibrácií. Poraďte sa so špecialistom na predaj snehových reťazí, aký typ je vhodný pre vaše auto.

 

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title