jan 4, 2018
987 Views
Komentáre vypnuté na Ako vyzerá bežný deň študenta v záverečnom ročníku? 
0 0

Ako vyzerá bežný deň študenta v záverečnom ročníku? 

Written by

Chystáte sa do záverečného ročníku (bakalárskeho alebo diplomantského) no neviete, ako takýto ročník prebieha? Pozrite sa spolu s nami na výpovede vysokoškolákov, ktorí sa v ňom aktuálne nachádzajú. Uvidíte, že nie vždy je záverečný ročník ružový.

Marek, 22

Momentálne som tretiak na prírodovedeckej fakulte. Je to fajn, máme málo predmetov, skúšky nie sú až také ťažké (najhoršie to bolo v druháku) a máme dostatok času na písanie bakalárky. Keďže nemáme štátnice, musíme si na nej dať poriadne záležať a preto nad ňou aj skutočne trávime čas. Väčšinu dňa tak presedím v knižnici (alebo prespím na intráku). Tretí ročník je zatiaľ najlepší zo všetkých, každý deň si môžem dovoliť skočiť na pivko do mlynskej.

Ivan, 27

Študujem na ekonomickej univerzite a práve dokončujem diplomovku. Som tu externe. Prvé tri roky som bol v Prahe na Karlovke ale zrejme som precenil sám seba. Čudujem sa, že som sa vôbec dostal do tretiaku. Teraz už pomaly dokončujem diplomovku a budem sa chystať na štátnice. Posledný ročník je náročný, musím sa stále učiť, vypracovávať nejaké zadania a neostáva mi žiadny čas na diplomovku, nie to ešte na frajerku (asi preto sa so mnou rozišla). Jediné šťastie, že som s prácou začal ešte v prváku a niečo som napísal aj v lete.

Andrea, 25

Píšem diplomovku a nedávam to. Na medine nám dávajú neskutočne zabrať. Celé roky sitá, cez ktorá prešli len tí najlepší a aj napriek tomu polovica z nás nespáva práve najlepšie. Je pravda, že aby doktor mohol liečiť ľudí, potrebuje byť skutočným odborníkom. Niekedy však rozmýšľam, či mi to za to stojí. Celých 6 rokov som len málokedy mohla ísť von. Avšak, aspoň som videla kus sveta vďaka Erazmu a doma sú na mňa všetci pyšní, že budem nielen prvá doktora, ale aj prvá s titulom v celej rodine.

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title