mar 1, 2018
1215 Views
Komentáre vypnuté na Top tipy pre skutočný pôžitok z volejbalu
0 0

Top tipy pre skutočný pôžitok z volejbalu

Written by

Hrávate radi volejbal, no niekedy vás hra viacej trápi ako baví? Ako pri každom športe, aj pri volejbale sa občas vyskytnú určité faktory, ktoré vedia zážitok z hry skôr pokaziť. Pozrite sa spoločne s nami na to, ako si volejbal užiť každý deň bez zbytočného trápenia.

Vyberte si vhodných spoluhráčov

Keďže volejbal patrí medzi kolektívne športy, musíme sa zmieriť s tým, že pre jeho hranie potrebujeme aj ďalších hráčov. Vyjsť s ľuďmi v kolektíve je ťažké aj bez toho, aby ste spolu musel ihrať a spolupracovať. Vyberajte si preto vhodnú partiu aj protivníkov na hranie volejbalu.

Nehrajte súťažne

Hrať volejbal súťažne s cieľom vyhrať môžete na tímovom zápase za mestský klub alebo pri školskom turnaji. Ak ho však chodíte hrať pre radosť, na nejaké súťaženie zabudnite. Nielen že si budete navzájom nadávať za každý nepodarený bod, hru si navyše vôbec neužijete.

A čo povrch?

Podľa toho, na akom povrchu hráte volejbal, potrebujete aj náležité oblečenie. Ak obľubujete hru na piesku pri vode, dáte to v pohode v plavkách a na boso, no aj piesok vie celkom dobre páliť. Zahráte si aj na betónovom ihrisku na sídlisku, tu však odporúčame aspoň nejakú hrubšiu mikinu pre prípad, že skončíte na zemi. Najlepšie sú samozrejme športové haly a špeciálne volejbalové povrchy.

Myslite aj na loptu

S kvalitnou loptou na volejbal sa vám bude hrať lepšie, o tom niet žiadnych pochýb. Je veľmi dôležité, aby mala lopta dobrú veľkosť a váhu. Niektoré lopty sú príliš ťažké a hra s nimi je náročná. Ďalšie sú zase ľahké a odveje ich vietor.

Vyvarujte sa zraneniam

Pri zapálenej hre sa môžu vyskytnúť rôzne nebezpečné zranenia, to však platí aj pre iné športy ako futbal či basketbal.. Viete sa im však vyhnúť. Napríklad s poriadnymi halovkami na volejbal nespadnete tak ľahko alebo si môžete zadovážiť odolné kolenačky na volejbal. Dosť dôležitá je aj rozcvička, ktorá vám pomôže eliminovať riziko natiahnutých svalov a iných nepríjemných zranení.

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title