feb 10, 2016
3454 Views
Komentáre vypnuté na Uskladňujeme lyže
0 1

Uskladňujeme lyže

Written by

Aj vy už hľadáte miesto na zjazdové lyže v komore? Samozrejme, že je treba nájsť pre ne miesto tak, aby sa zbytočne nepoškodili a aby boli pripravené na ďalšiu sezónu.

Určite všetky komponenty ako aj lyžiarske palice dajte k lyžiam, nebudete predsa všetko skladovať zvlášť. Toto sa týka aj celkového lyžiarskeho výstroja a samozrejme ženy, svoje dámske lyžiarky si tiež odložte tak, ako tie najkrajšie lodičky. Veď tieto sú lodičkami na svah. A ak hľadáte pár rád ako na uskladnenie lyží, potom tu je pár základných rád, ktoré je určite dobré dodržať. Lyže musíte v prvom rade zbaviť zvyškov vosku, ktorý na nich ostal. Dbajte aj na to, aby akékoľvek kovové časti na lyžiach či paliciach ostali suché, aby ste predišli možnému hrdzaveniu. Je fajn, ak lyže zopnete k sebe upínacou páskou, budú sa lepšie skladovať. Lyže nezabudnite vložiť do lyžiarskeho vaku, pokiaľ ho vlastníte, samozrejme, že toto nie je nutnosťou a lyže môžete odložiť aj bez toho aby ste ich vložili do vaku. Najlepšie sa lyže uskladňujú na stojato, špičkami hore. Na uskladnenie lyží je najvhodnejšia tmavá miestnosť, ktorá bude po celé leto suchá. Potom príde na rad výstroj. Vyperte všetko čo sa dá, nechajte poriadne vysušiť a odložte do skrine. Najlepšie je zabaliť výstroj do igelitu a zavesiť do skrine. Vyčistite okuliare a skontrolujte prilbu, pokiaľ je všetko ako má byť, bez poškodení a čisté, odložte komponenty k výstroju.

Pokiaľ je odkladanie lyží a výstroja pre vás už bežná rutina, určite viete najlepšie čo a ako robiť, možno máte aj svoje vlastné vylepšováky. No pre začiatočníkov budú určite tieto rady nápomocné a časom si každý jeden vášnivý lyžiar nájde to čo vyhovuje jemu a jeho lyžiam najviac, najlepšie miesto na uskladnenie či rady a prípravky, ktoré napomôžu k tomu, aby boli vaše lyže na zimu pripravené vždy tak ako je treba.

FOTO: © samott / Dollar Photo Club

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title