júl 6, 2016
1865 Views
Komentáre vypnuté na Dvere s výplňou alebo bez výplne? Čo je vhodné pre mačky a psov?
0 0

Dvere s výplňou alebo bez výplne? Čo je vhodné pre mačky a psov?

Written by

Vchodové dvere nájdeme v dnešnej dobe v rôznych štýloch, prevedeniach či tvaroch. Je len na každom z nás, koľko investujeme do takých dverí, ktorému materiálu dáme prednosť alebo aj to, akú dvernú výplň si vyberieme.

Pred výberom dvernej výplne

Dverná výplň je inštalovaná do dverného krídla. Kvalitná dverná výplň má výborné tepelno-izolačné vlastnosti, čo ocenia najmä tí, ktorí bývajú v nízkoenergetických domoch. Štandardne sa dajú zohnať v šírke 40 až 70 mm s trojsklom a môžu sa tiež pochváliť minimálnou tepelnou priepustnosťou. Pri výbere dvernej výplne sa treba zamyslieť nad tým, či vaše dvere vôbec budú vystavené slnečnému žiareniu, či si želáte presklenie, akej farby by dvere mali byť, ale aj koľko ste ochotný investovať.

Z čoho môže byť dverná výplň vyrobená?

Dverná výplň môže byť vyrobená z ABS plastu, čo predstavuje najlacnejšie aj najjednoduchšie riešenie. Ďalším typom je výplň z HPL, ktorá dokáže nádherne imitovať vzhľad dreva, je vhodná pre novostavby, no taktiež je mimoriadne odolná a stabilná. Dverná výplň GFK, teda sklolaminát, je charakteristická svojim materiálom, moderným prevedením a mimoriadnou pevnosťou. Dalo by sa teda povedať, že toto sú najhlavejšie kritéria, ktoré si treba ujasniť pred tým, ako si zvolíte dvernú výplň. Čo však robiť v prípade, že dvernú výplň nechcete?

Dvere bez výplne?

Vchodové dvere sa dajú vyrobiť pochopiteľne aj na mieru, čiže ak máte domáceho miláčika, odborníci v danom obore myslia aj na túto skutočnosť. Treba si však uvedomiť, že dverná výplň je nevyhnutnosťou každých vchodových dverí! Pre psa alebo mačku sa dajú zaobstarať krídlové dvere, ktoré sa namontujú priamo do vašich vchodových dverí. Sú vodotesné, maximálne odolné a koniec koncov i praktické, čiže pokiaľ si nájdete spoľahlivú spoločnosť, tá vám pomôže aj s týmto riešením. Všetko je teda potrebné konzultovať priamo s výrobcom dverí.

 

Autorské právo: leighj / 123RF Reklamní fotografie

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title