jún 28, 2017
1993 Views
Komentáre vypnuté na Najväčšie výhody predaja s.r.o. s históriou
0 0

Najväčšie výhody predaja s.r.o. s históriou

Written by

Predávate firmu, ktorá už má niečo za sebou? To býva zväčša výhoda, predaj s.r.o., ktorá má niekoľkoročnú minulosť, totiž na obchodných partnerov pôsobí dôveryhodnejšie ako spoločnosť, ktorá existuje iba krátko.

Aké sú ďalšie výhody predaja už zabehnutej firmy? A čo nevýhody, sú nejaké?

Výhody zabehnutej firmy na predaj

Veľkou výhodou predaja s.r.o. s históriou je, že na zúčastnenie sa niektorých verejných obstarávaní môže byť podmienkou práve preukázanie kladných výsledkov hospodárenia za obdobie niekoľkých rokov, prípadne preukázanie realizácie niekoľkých zákaziek, čo je práve pri takejto spoločnosti možné.

Rovnako tak spoločnosť s históriou ľahšie získa úver, keďže pri žiadosti o podnikateľský úver sa zvykne vyžadovať predloženie účtovných uzávierok a daňových priznaní za niekoľko rokov dozadu.

Kúpa s.r.o. s históriou – áno/nie?

Kto chce na svojich obchodných partnerov pôsobiť dôveryhodnejšie, prípadne sa plánujete zapojiť do väčších projektov či požiadať o úver, istotne zvažuje práve kúpu spoločnosti s históriou, ktorá sa javí ako najlepšia alternatíva.

V danom prípade je však treba rátať s možnými rizikami spojenými s jej podnikateľskou minulosťou, to však vždy závisí od konkrétnej firmy a kupcovej schopnosti preveriť si všetko potrebné, aby ste po jej kúpe neostali nemilo zaskočení.

A kto nechce nič riskovať, ani si preverovať predošlých majiteľov, nevšíma si ponuky predaja firiem s históriou, ale si vyberie zo širokej ponuky ready made firiem, ktoré nijakú minulosť nemajú, na podnikateľskú činnosť sú však pripravené prakticky okamžite.

 

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title