jún 7, 2019
1590 Views
Komentáre vypnuté na Plastové okná – čo ste o nich určite nevedeli?
0 0

Plastové okná – čo ste o nich určite nevedeli?

Written by

PVC (polyvinylchlorid) je syntetický plastový polymér, ktorý sa vytvára chemickou cestou. Vinyl sa zvyčajne vyrába v pevných a ohybných formách, no aby sa zmes stala flexibilnou, pridávajú sa k zlúčenine zmäkčovadlá. Aj keď sa bežne označujú ako PVC, resp. plastové okná, väčšina týchto okien je v skutočnosti vyrobená z UPVC. UPVC síce nie je tak flexibilný materiál, no je viac odolný voči poveternostným vplyvom a požiaru, nemení svoj vzhľad, ba dokonca nemení ani svoj tvar. Výhody plastových okien môžete vidieť aj v konštrukcii okna, no to nie je všetko! Aké sú ďalšie pozitívne vlastnosti pastových okien a dverí, ktoré by ste mali určite poznať aj vy?

Prijateľná cena, ktorá milo prekvapí

Jedna vec, ktorá výrazne ovplyvní to, aký druh okien si vyberiete, je cena. Plastové okná cena je relatívne nízka v porovnaní s podobne výkonnými hliníkovými alebo drevenými oknami. Okná z dreveného rámu sú vo všeobecnosti približne o 20% až 30% drahšie ako plastové či dokonca hliníkové okná. Sú totiž bezpečnou investíciou na zvýšenie a udržanie hodnoty nehnuteľnosti, čo môže byť rozhodujúcim faktorom pre väčšinu z nás.

Bezproblémová údržba

Jednou z najväčších výhod týchto okien je, že si vyžadujú skutočne len malú pozornosť. Plastové okná Bratislava je možné vo všeobecnosti očistiť vodou a mydlom, čiže si nevyžadujú špeciálne znalosti ani agresívne čistiace prostriedky, ktoré by narobili viac škody ako osohu.

Elegantný a nadčasový dizajn

Plastové vchodové dvere i okná vyrobené z plastu sa môžu pochváliť nadčasovým dizajnom, ktorý neurazí a zároveň poteší nejedného milovníka elegantného štýlu. Môžete si vybrať tradičné biele okná, no ak sa nebojíte experimentovať, pokojne siahnite po modrých či hnedých plastových oknách, ktoré oživia nielen exteriér, ale tiež interiér vašej domácnosti.

 

 

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title