júl 1, 2019
1388 Views
Komentáre vypnuté na Vysokonapäťové elektromotory
0 0

Vysokonapäťové elektromotory

Written by

Zabezpečujete veľké priemyselné podniky a továrne s vysokonapäťovými elektromotormi? Štandardne vám dodáme na kelheim.sk vysokonapäťové elektromotory pre veľký výkon a napätie.

Vysokonapäťové elektromotory majú chladenie vlastnou ventiláciou, ale sú aj vybavené syntetickým dvojcestným axiálnym ventilátorom. Motory sú montované tak, aby nebola ovplyvnená cirkulácia vzduchu a sú štandardne vybavené izolačnými materiálmi triedy F. Dizajn motorov zotrváva pod maximálnym  teplotným limitom 80 K, ktorý vyhovuje teplote triedy B. Motory majú operácie frekvenčného meniča, ktoré sú v tropických podmienkach a pri normálnej úrovni vibrácií. Pri agresívnom prostredí odporúčame komunikáciu so zákazníckym centrom na kelheim.sk.

Špecifická trieda H je na vyžiadanie. Typ ochrany u vysokonapäťových elektromotorov je IP 55, ale je možné dodať aj vyššiu úroveň ochrany. Všetky motory sú chránené proti priamemu slnečnému žiareniu. Ak sú montované vertikálne tak motor obsahuje kryt, ktorý ho chráni pred vodou. Motory môžu pozostávať z integrovaných tepelných sond, ktoré chránia vinutie pred nadmernou teplotou v prípade preťaženia. Máme rôzne možnosti ochrany, ako sú Z-TO alebo Z-DK. Z-TO je tepelná ochrana, kde sú tri bimetálové sondy s teplotou 150 stupňov Celzia samozrejme vo vinutí. Ochranné zariadenie obsahuje bimetálový pásik, ktorý pri prehriatí otvorí kontakty obvodu.  Ak teplota klesne kontakty sa zatvoria. Tri bimetalové pásiky sú zapojené na pomocnú svorkovnicu. Okrem možnosti ochrany Z-TO poznáme aj ochranu Z-DK, ktorú vám v nasledujúcich vetách stručne opíšeme. Ochrana Z-DK sa ako ochrana Z-TO používa pri teplote 150 stupňov Celzia. Má tri PTC-termistory. Používa sa pri veľkostiach rámu 160 až 355. Termistory obsahujú polovodič, ktorý ukazuje veľkostné zmeny pri prehriatí. Výhodou senzorov je, že dokážu zachytiť teplotné rozdiely. PTC-termistory sú zapojené na pomocnú svorkovnicu.

Vysokonapäťové elektromotory sú výhodnou kúpou. Používajú sa v  elektrárni a  priemyselnej továrni.

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title