nov 16, 2019
1350 Views
Komentáre vypnuté na Povieme vám, v čom sú hliníkové okna také výnimočné
0 0

Povieme vám, v čom sú hliníkové okna také výnimočné

Written by

Elegantný, no zároveň chladne vyzerajúci materiál. Aj to je hliník, ktorý preferuje stále viac ľudí. Hoci predstavuje vyššiu investíciu ako napríklad plast, dožiť sa pri správnom výrobcovi a údržbe dokáže aj 100 rokov.

Očarí silou a dizajnom

Dôvodov, prečo sa stále viac ľudí pri stavbách domov zameriava na hliník, je niekoľko. Jedným z nich je veľmi dlhá životnosť, ktorá dokáže prekročiť aj hranicu 100 rokov. Stačí, aby ste si vybrali správneho výrobcu a o hliníkové okná a dvere sa aspoň raz za čas postarali. Údržba nie je náročná, no netreba ju podceniť. Okrem klasického umývania skla treba udržiavať aj rám, odtokové otvory, vnútorné drážky a gumové tesnenia. Tie je dobré raz za rok potrieť silikónovým olejom, čím u nich obnovíte pružnosť. Takto udržiavané hliníkové dvere a okná vám nebudú v zime primŕzať a splnia si všetky svoje očakávané  funkcie. Prednosťou tohto materiálu je aj jeho sila a odolnosť. Nijaký iný materiál nedokáže udržať ťažké sklo a preto ho môžete využiť aj pri nadrozmerných oknách. Práve tie sú súčasťou moderných stavieb, ktorých majitelia si potrpia na eleganciu a dokonalý dizajn. S plastom alebo drevom by zimnú terasu alebo presklenú obývačku zaskliť nedokázali. Aj to je príčina, prečo je hliník súčasťou najnovších rodinných domov, či veľkých administratívnych budov. Rám si jednoducho poradí aj so zasklením celej jednej steny, od podlahy až po strop, pričom sa nemusíte obávať jeho deformácie. Aj po dlhých rokoch bude vyzerať ako nový, pretože dokáže odolávať nielen tlaku, ale aj mechanickému poškodeniu. Keď sa už rozhodnete, že iné dvere a okná ako hliníkové nechcete, pripraviť si budete musieť aj vyšší obnos peňazí. Za kvalitu sa platí a preto sú väčšou investíciou, ktorú si nemôže dovoliť každý. Ak sa však pozrieme na ich životnosť, tak pravdepodobne ich už nikdy nebudete musieť meniť a vaša  investícia vás bude sprevádzať po zvyšok života.

A čo udržanie tepla?

S udržaním tepla v budove, ktorá má hliníkové vchodové dvere a okná je to o niečo horšie. Dôležité je ešte pred ich kúpou vedieť, že index prestupu tepla cez takýto rám je horší ako je to napríklad pri plaste alebo dreve. V praxi to znamená, že hliníkové okná sú menej úsporné ako iné. Tento nedostatok sa dá vyriešiť dištančným rámikom alebo prerušením tepelných mostov. Spomínané technológie nájdete u profesionálnych výrobcov, ktorí vám s nimi aj poradia. Vďaka nim sa nemusíte obávať, že by ste v zime mali doma chlad alebo by ste museli kúriť viac, ako je normálne.  V takom prípade by hliník nebol konkurencieschopný a už vôbec by jeho predaj nemal stúpajúcu tendenciu.

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title