nov 29, 2021
1171 Views
Komentáre vypnuté na Vytopenie domu patrí medzi najčastejšie havárie v domácnosti
0 0

Vytopenie domu patrí medzi najčastejšie havárie v domácnosti

Written by

Havárie v domácnosti sa občas stanú úplne každému. Úplnou klasikou je zabuchnutie dverí, ktoré je síce nepríjemné, ale neohrozuje váš majetok. Oveľa horšie je to s vytopením domu. Následky vytopenia môžu byť naozaj katastrofálne, a to hlavne v prípade, že sa havária udeje počas vašej neprítomnosti. Dá sa vytopeniu domácnosti predísť?

Ako dochádza k vytopeniu

Kontrolujte spotrebiče

Vytopenie domácnosti môže nastať z dôvodu poškodenia spotrebičov. Ide napríklad o poruchu práčky alebo umývačky riadu. Obrovský prúd vody vytečie po prasknutí hadičky, ktorá vedie k toalete a k vodovodnej batérii. Majte na pamäti, že je potrebné stav hadičiek raz za čas skontrolovať. Dôležitý je tiež výber hadičiek, tie najlacnejšie vám vydržia najkratšie. U spotrebičov, ktoré sú napojené na vodu je jednoduchou radou to, aby ste pravidelne kontrolovali všetky závity a hadice. Ak odchádzate z domu na dlhšiu dobu, je lepšie vypnúť hlavný uzáver vody.

Sledujte spotrebu vody

Rozprávali sme sa s odborníkmi z vodoinštalatérskej sféry v našom hlavnom meste, ktorí potvrdili, že havarijná služba – vodári Bratislava rieši často úplne zbytočné havárie potrubí. Zbytočné preto, lebo sa havárii dalo predísť. Stačí byť len opatrný a predvídavý. Klasikou je situácia, kedy veľa ľudí nevenuje pozornosť zvýšenej spotrebe vody. Toto zvýšenie spotreby môže byť dôsledkom trhliny v potrubí. Malá puklina postupne prerastie do väčšej a vo finále dochádza k pretrhnutiu potrubia. Neskutočný objem vody dokáže vytiecť z potrubia, ktoré sa nachádza v pivnici. Voda z prasknutého potrubia vyteká priamo do kanalizácie a vy si ani nevšimnete, že k havárii prišlo. Účet za nepozornosť býva naozaj vysoký.

Ako zabrániť prasknutiu potrubia

Havarijné opravy vodovodov a potrubí sú konečným riešením. My vám radíme, že i pri najmenšom podozrení poškodenia potrubia je nutné zavolať havarijnú službu pre vodu a odpad. Ak ide o serióznu firmu, tak vám bude zaúčtovaná len reálne vykonaná práca. Havarijná služba voda v Bratislave Vortech nevykonáva iba opravy, ale tiež monitoring potrubia. Vďaka monitoringu odhalíte všetky trhliny či deformácie v potrubí a dokážete predísť samotnej havárii. Kompletná diagnostika potrubia zahŕňa odhalenie puklín, kontrolu všetkých prípojok, rozvodov, kúrenia i klimatizácie. Metódy diagnostiky sú k potrubiu šetrné a maximálne spoľahlivé. Vďaka diagnostike ušetríte peniaze i nervy.

 

 

 

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title