jan 22, 2022
1137 Views
Komentáre vypnuté na Podlahové kúrenie – keď hľadáte lacný spôsob vykurovania
0 0

Podlahové kúrenie – keď hľadáte lacný spôsob vykurovania

Written by

Pri riešení vykurovania v dome máte veľa možností, ktoré sa líšia vo výške prvotnej investície a následne v nákladoch na samotné vykurovanie. V novostavbách je ideálnym spôsobom vykurovania podlahové kúrenie. Z hľadiska možností napojenia na zdroj ohrevu vám odporúčame vsadiť na teplovodné podlahové kúrenie.

Ktorý typ podlahy zvoliť pri podlahovom kúrení

Podlahové kúrenie sa dá inštalovať pod rôzne typy podláh. Materiál podlahy vie zvýšiť efektivity kúrenia a tým pádom aj znížiť náklady. Podlaha by mala byť vyrobená z materiálu, ktorý dokáže dobre viesť teplo. Ide napríklad o kamennú alebo keramickú dlažbu. Tieto dva materiály majú nízky teplotný odpor, a preto sú pre teplovodné podlahové kúrenie najlepším riešením. Keramickú podlahu navyše oceníte kvôli jej jednoduchej údržbe. Hodí sa napríklad do kuchyne, jedálne alebo do kúpeľne. Vyššiu vodivosť má tiež laminátová podlaha, ale len za predpokladu, že si vyberiete tenšie prevedenie. Tretím typom podlahy vhodným nad podlahové kúrenie je vinylová krytina. Naopak drevenej podlahy sa pri podlahovom kúrení budete musieť vzdať.

Podlahové kúrenie nie je zbytočným luxusom

Ľudia zo starej školy často namietajú, že investícia do podlahového kúrenia sa nevyplatí. Nemajú pravdu. Dokonca aj pri elektrickom podlahovom kúrení dokážete ušetriť. Oveľa viac ako elektrické je výhodnejšie teplovodné podlahové kúrenie. Investícia do teplovodného kúrenia sa vám z dlhodobého hľadiska niekoľkonásobne vráti.

Na aký zdroj napojiť teplovodné podlahové kúrenie

Teplovodné podlahové kúrenie sa skladá zo systému trubiek, ktoré sa uložia na betónový podklad alebo na polystyrénové dosky. Tento systém trubiek sa dá napojiť na kondenzačný kotol alebo na tepelné čerpadlo. Tepelné čerpadlo je o niečo drahšie, ale jeho prevádzka je veľmi lacná. Neodporúčame vám svojpomocnú inštaláciu podlahového kúrenia, pretože aj najmenšia chyba pri realizácii môže znamenať nákladné opravy a búranie. Ak hľadáte špičkových odborníkov na inštaláciu podlahového kúrenia v okolí Bratislavy, oslovte firmu Kalixman. V prípade, že bude vaše podlahové kúrenie odborne nainštalované, dosiahnete nielen vysoký komfort bývania, ale tiež veľké úspory na energiách. Sálavé teplo z podlahy totiž rozohreje steny a udrží príjemnú teplotu v miestnosti pri nízkej teplote vykurovania (približne 29 stupňov). Zmení sa aj váš celkový pocit z priestoru, pretože sa v obytných miestnostiach vytvorí optimálna vlhkosť vzduchu.

 

 

 

Article Tags:
Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title