júl 28, 2019
1693 Views
Komentáre vypnuté na Micelárna voda – vy sa pýtate, my odpovedáme
1 0

Micelárna voda – vy sa pýtate, my odpovedáme

Written by

Moderná doba so sebou prináša množstvo vychytávok a užitočností, ktoré nám uľahčujú každodenný život; a micelárna voda je jedným z tých momentov, ktoré život spríjemňujú a skrášľujú. Tento kozmetický prípravok svojho času spôsobil doslova revolúciu v kozmetickom priemysle, no neostalo len pri tom. Micelárnu vodu používajú profesionálni maskéri a vizážisti, rovnako ako slečny, ženy a dámy, ktoré prosto chcú svojej pleti dopriať to najlepšie.

Kde sa micelárna voda objavila po prvýkrát?

Podľa rôznych zdrojov na webe môžeme ako miesto zrodenia micelárnej vody označiť svetové mesto módy a francúzsku metropolu Paríž. Práve obyvatelia mesta s monumentálnou Eiffelovou vežou sa mali boriť s kožnými problémami, zapríčinenými vysoko mineralizovanou vodou. A práve micelárna voda pre citlivú pokožku, ktorá neobsahovala mydlá, parfumy, alkohol ani iné dráždivé látky, sa stala odpoveďou na tieto neduhy.

Nie je micelárna voda len placebo efekt?

Mnoho ľudí upodozrieva výrobcov micelárnych vôd, že ich produkty sú len akousi nafúknutou bublinou. Nie je tomu tak. Moderné micelárne vody sú produktmi kozmetického priemyslu a sú určené na dôkladné čistenie pleti. Ich čaro spočíva v prekvapivo jednoduchom zložení, obohatenom o drobné micely. Tie pleť dokonale vyčistia, pričom rešpektujú jej prirodzenú ochrannú bariéru, ktorú nenarušujú ani inak nepoškodzujú.

Treba pri výbere micelárnej vody riešiť aj typ pleti?

Micelárne vody ako také sú použiteľné v zásade na akýkoľvek typ pleti. Ktorákoľvek kvalitná a overená micelárna voda pôsobí hydratačne a neobsahuje žiadnu agresívnu chémiu. Jeden z popredných kozmetických výrobcov, francúzska značka Bioderma, však ponúka rôzne typy micelárnych vôd, určené pre rôzne typy zvlášť problematickej pleti. Hydrabio H2O je micelárna voda určená pre dehydratovanú pokožku, Sébium H2O zase pre mastnú až veľmi mastnú pleť a Sensibio H2O zase pomáha citlivej pokožke.

Ako micelárnu vodu používať?

Používanie micelárnej vody je podobne jednoduché ako jej zloženie. Stačí do nej akurát jemne namočiť vatový tampónik, ktorým následne ošetríte tvár. Stačí jemne potiahnuť, prípadne priložiť a nechať minútku či dve pôsobiť (to v prípade zvlášť zanesených plôch na pleti). Micelárna voda zbaví tvár zvyškov make-upu, drobných nečistôt či prachu, ale aj nadbytočného mazu. Dá sa však použiť aj ako osviežovač, čo je praktické najmä na dlhých cestách či pri lete lietadlom. Zoberte si micelárnu vodu v malej fľaštičke so sebou do príručnej batožiny a účinky suchého vzduchu na palube lietadla budete znášať o poznanie ľahšie! Skvelým a praxou overeným tipom je aj použitie micelárnej vody ako čistiaceho prostriedku pre kozmetické kefky, štetce, líčidlá a podobne. Fantázii a micelárnej vode sa medze nekladú.

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title