dec 31, 2023
338 Views
Komentáre vypnuté na Kuna pod kapotou auta – ako ochrániť vaše vozidlo
0 0

Kuna pod kapotou auta – ako ochrániť vaše vozidlo

Written by

Voči kunám je prevencia kľúčovým krokom. Odstraňovanie škôd, ktoré kuna v aute napácha, je oveľa nákladnejšie ako investícia do pachových či elektronických odpudzovačov. Kuna lesná prostredie pod kapotou zbožňuje vďaka teplu a tme, v ktorej rada hľadá útočisko. Počas oddychu pri motore zničí káble, izoláciu alebo trubice. Predíďte ničeniu vďaka našim tipom a radám, ako ochrániť vozidlo pred kunami.

Ani auto zaparkované v garáži nie je proti kune chránené

Pred kunou sa naozaj nedá skryť bez odpudzovacích prostriedkov. Kuna lesná je obratná, dokáže rýchlo liezť i skákať. Jej telo je veľmi ohybné, takže sa prederie aj cez najmenší otvor. Do interiérov, či už domu, alebo garáže, ju láka teplo, ktoré vyhľadáva na vytváranie brlohov. Veľmi často sa stáva, že auto zaparkované v garáži napadne kuna presne tak ako to, ktoré stojí vonku. Čiastočne pomôže, keď utesníte v garáži všetky okná, dvere a škáry. Môže sa však stať, že kuna skočí do garáže v momente, kedy vy dvere otvoríte. Preto sa radšej nespoliehajte len na to, že vo vnútri je auto v bezpečí.

V špecializovaných obchodoch sa dajú kúpiť rôzne spreje či granule s aromatickými látkami, ktoré kuny odplašia. Ide o ekologické, prírodné bariéry voči kunám s vysokým účinkom. Odpudzovač kún do auta v podobe pachových bariér je efektívny a lacný spôsob, ako kune zamedziť prístup pod kapotu. Najjednoduchšiu aplikáciu majú spreje, ale kúpiť je možné aj závesné odpudzovače.

Keď chcete mať istotu, že vás kuny neprekvapia

Kuny majú tendenciu vyhýbať sa svetlu a hluku. Zvážte inštaláciu vonkajšieho osvetlenia v blízkosti vášho parkovacieho miesta alebo garáže. Ak k svetlu pridáte elektronické zariadenie, máte voči kunám vyhrané. Elektronické ultrazvukové prístroje sú istota, ako sa zbaviť kuny. Tieto malé zariadenia sa inštalujú pod kapotu auta a vydávajú zvuky, ktoré sú pred sluch kún neprijateľné. Vysielané signály účinkujú podľa modelu zariadenia v rozsahu niekoľkých metrov. Znamená to, že keď odpudzovač umiestnite v blízkosti vozidla, zaručene sa k nemu kuna nepriblíži.

Ultrazvukové odpudzovače na kuny fungujú na batérie alebo sa zapájajú priamo do autobatérie. Ich prevádzka je šetrná a bezpečná pre ľudí či domáce zvieratá. Voči kunám fungujú ultrazvukové odpudzovače perfektne a nemusíte sa obávať, že by si kuna na ich zvuk zvykla nakoľko prístroje menia frekvencie. Pri kúpe prístroja si overte jeho dosah, spôsob inštalácie a odolnosť zariadenia voči vlhkosti. Obozretní buďte v prípade, keď sa ultrazvukový odpudzovač napája z autobatérie. Neustále napájanie môže autobatériu vybiť.

Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title