sep 29, 2017
1340 Views
Komentáre vypnuté na Erektilná dysfunkcia môže ohroziť vaše vzťahy
0 0

Erektilná dysfunkcia môže ohroziť vaše vzťahy

Written by

Mať spokojný život, prácu, ktorá nás napĺňa, partnerku, ktorú máme radi, a zdravé deti môže byť snom nejedného muža. Niekedy však môžu nastať problémy, ktoré ovplyvnia nielen tento vysnívaný život, ale aj sexuálny vzťah s polovičkou. Nemusí to nutne súvisieť so zdravotnými problémami. Niekedy proste každodenný stres doľahne na muža a ten prestane v posteli podávať také výkony, ako to bolo v predošlom období.

Keď problémy s erekciou ohrozujú vzťah, je na mieste, ak to začne muž riešiť. Možností je v súčasnosti naozaj dosť a tak stačí, aby muži zanechali svoju hrdosť a začali sa o tomto probléme rozprávať.

Ovplyvniť to môžete sami

Často sa problémy s erekciou spájajú hlavne s mužmi v staršom veku. Mladí ľudia sú ale tí,  ktorých môže tento problém takisto dosť potrápiť. Toto ochorenie nesúvisí s pribúdajúcim vekom a starnutím. Je pravda, že percento mužov, ktorí trpia erektilnou dysfunkciou, sa zvyšuje s vekom, no objaviť sa môže aj u mladých. Dysfunkcie spojené s erekciou môžete ovplyvniť sami.

Zdravý životný štýl, pevné zdravie a starostlivosť o seba samého môže byť základom pre takisto zdravý sexuálny život. Stačí, ak do svojho jedálnička zaradíte viac ovocia, zeleniny, antioxidantov, ktoré sa mimochodom nachádzajú aj v červenom víne. Naopak, pri príprave jedál by ste sa mali vyvarovať tučných a vyprážaných potravín. Aj drogy, alkohol, stres či sedavé zamestnanie sa môžu podpísať pod problémy v sexuálnom živote.

Komunikácia medzi partnermi je dôležitá

Samozrejme za škrípanie v posteli nenesie zodpovednosť iba jeden z partnerov. Aj nepohoda či iné zdravotné problémy na strane ženy môžu ovplyvniť celkové uspokojenie. Dôležité aj tu je, aby sa partneri o sexuálnych ťažkostiach rozprávali. Komunikácia o tom im pomôže odhaliť to, prečo im to odrazu v sexe nefunguje. Nemusí ísť o zdravotný problém. Jednorázové zlyhanie na strane muža je obvyklé. Nepohoda vo vzťahu, či stres to môže veľmi ľahko ovplyvniť. Preto sa neobávajte a rozprávajte sa s partnerom o týchto veciach.

Čo môže byť príčinou

V súčasnosti sa v súvislosti s erektilnou dysfunkciou môžeme stretnúť aj s pojmom impotencia. Ide ale o nesprávne označenie pre tento mužský problém. Pod erektilnou dysfunkciou rozumieme neschopnosť dosiahnuť alebo udržať erekciou pre uspokojivý pohlavný styk. Nejde len o jeden problém, pod týmto pojmom môžeme rozlišovať jeho viaceré podoby. Môže ísť o neschopnosť dosiahnuť ejakuláciu, neschopnosť dosiahnuť vyvrcholenie alebo neschopnosť donosiť plod. Táto forma impotencie sa vyskytuje len u žien.

Aby sme mohli hovoriť o erektilnej dysfunkcii ako o ochorení, musí ísť o dlhší proces. To znamená, že ak má muž pri pohlavnom styku problém dosiahnuť erekciu a stane sa to občas, nejde o nič. Stať sa to môže takmer každému. Ak tento problém pretrváva dlhšie ako pol roka, je nutné to liečiť a vyhľadať odborníka.

Medzi časté príčiny výskytu erektilnej dysfunkcie patria srdcovo-cievne ochorenia, úrazy v dolnej časti panvy, užívanie liekov ako antiderpesíva, antidiabetiká a podobne. Muži, ktorí trpia cukrovkou patria medzi tých, u ktorých sa erektilné dysfunkcie môžu objaviť častejšie. Dôvodom je poškodenie nervov, ku ktorým dochádza hlavne u diabetikov. Ak sú nervy, ktoré výron semena riadia poškodené k ejakulácii nedochádza. Tieto zdravotné problémy patria medzi najčastejšie príčiny.

K nemenej častým však môže patriť aj už spomínaný stres, úzkosť, únava z práce. Nespokojnosť vo vzťahu sa tiež môže odraziť na kvalite sexuálneho života. Dnes sa však nemusíte s týmto problémom pasovať sami. Existuje niekoľko účinných riešení, vďaka ktorým môže dôjsť k zlepšeniu za krátky čas a na dlho.

Diagnostika a následná liečba

Liečba erektilnej dysfunkcie sa začína tabletkami či liekmi. Na trhu sa môžete stretnúť s množstvom druhov, ktoré vám sľúbia zlepšenie výkonu. Často sa však k tejto možnosti mnoho mužov neprikláňa najmä z finančných dôvodov, keďže takéto lieky sú drahé. Ak však navštívite eshop lacnegenerika.sk, môžete značne ušetriť a s výsledkom byť spokojní. Generiká totiž obsahujú rovnaké množstvo účinnej látky ako lieky originálne. Vybrať si tak môžete z generík tak známej viagry alebo levitry. Generiká cialis vám dokonca umožnia erekciu trvajúcu aj niekoľko desiatok hodín. Je tak na vás, čo si vyberiete.

Ani táto liečba však nemusí byť pre vás účinná. Vtedy nastúpi chirurgická forma liečby, ktorá sa považuje za najmenej príjemnú. Do penisu sú transplantované funkčné tkanivá, no nie vždy to telo príjme. Úspešnosť operácií nie je veľmi vysoká a aj doba rekonvalescencie je dlhá. Inou formou liečby môže byť používanie rôznych zdravotníckych pomôcok. Medzi najpoužívanejšie patrí vákuová pumpa či penilné protézy. Pred ich zaobstaraním si však dajte pozor, keďže ich používanie musí byť schválené lekárom a na internete sa môžete stretnúť aj s pochybnými výrobkami, ktoré sú viac na škodu ako na osoh. Preto je veľmi dôležité, aby ste na začiatku vyhľadali obvodného lekára, ktorý vás pravdepodobne pošle za špecialistom. Ten vám podľa stupňa erektilnej dysfunkcie naordinuje účinnú liečbu.

Ide o chúlostivý problém, no takéto dysfunkcie výrazne vplývajú nielen na kvalitu sexuálneho života, ale v konečnom dôsledku aj partnerského či rodinného. Každý problém je potrebné riešiť, pri erektilnej dysfunkcii nejde o chorobu, ale o dôsledok iného problému, o ktorom neviete.

Article Categories:
Zaujímavosti

Comments are closed.

Menu Title